Geven

De Geef-Economie

Voor de meeste van mijn diensten ga ik te werk volgens de filosofie van de “geef-economie”, dit betekent dat ik mijn diensten gratis aanbied in de vorm van een geschenk. Het is iets wat ik vooral wil delen, dat ik vooral wil geven; van hart tot hart, zonder dat een bepaalde prijs de waarde hoeft te definiëren. Op deze manier wil ik ook de uitbreiding van de “geef-economie”, naar mijn mening een prachtig economisch model, steunen. Bovendien vind ik dat therapeutisch gerelateerde activiteiten zich idealiter buiten het huidige kapitalistische economische model komen te bevinden.

Je kan mij echter steeds vergoeden voor mijn dienst(en), maar dan ook binnen de gedachtegang van de “geef-economie”. Dit betekent dat je dit doet vanuit dankbaarheid en blijdschap. Ben je dankbaar vanwege wat je hebt ontvangen? Dan kan je mij iets teruggeven dat je dankbaarheid weerspiegelt. Dit kan een bepaalde som geld zijn, voedsel, kledij, of bijvoorbeeld een dienst dat jij aanbiedt, enzovoorts. Ook is het om het even wanneer je mij iets teruggeeft, indien je dat al wil. Of je mij nu onmiddellijk iets teruggeeft, of binnen een jaar, dat is allemaal om het even.

Is dit dan winstgevend?

Nu hoor ik sommige mensen al denken: “Hoe maakt Sven deze activiteit dan winstgevend?” Wel, laat me daar nog even op ingaan… Ik werk halftijds in het onderwijs, voor mij hoeft deze activiteit niet per se winstgevend te zijn om goed te kunnen leven. Dit werk is bedoelt als dienst, als geschenk, niet als product.

Maar, indien je mij iets geeft vanuit dankbaarheid voor mijn diensten, zal ik een en al dankbaarheid zijn. Dit vanuit mijn hart, maar ook vanuit enkele praktische overwegingen. Zo is er bijvoorbeeld onderhoud aan de website, kan ik hierdoor makkelijker deze activiteiten uitbreiden, en kan ik zo ook een aangenaam leven leiden.

Ten slotte kan mij iets geven voor mijn dienst(en) op verschillende manieren:

  • Ik aanvaard stortingen op volgend rekening nummer: BE93 9734 2602 7367
  • Maar ook kan u me veel plezier doen door mijn werk te delen met uw netwerk; deel gerust een gedicht, een tekst, een meditatie, enzovoorts.