Historie

2017

In 2017 begon Sven zijn werk met een psychotherapeut, dit werk hield enkele maanden aan en heeft hem sterk veranderd.

2018

Sven begon een twee jaar durend spiritueel traject onder begeleiding van de spiritueel leraar Aaron Dorje, de ontwikkelaar van “The Facets of Being”.

2019

In 2019 volgde hij twee cursussen, namelijk een cursus in mindfulness en een cursus in life-coaching. Voor beide cursussen behaalde hij een certificaat.

In 2019 nam Sven deel aan de zomer retraite van Ligmincha Deutschland te Schlöss Buchenau, dit was een 5 dagen durende meditatie retraite in de traditie van het Bön Boeddhisme.

Ook nam hij in september deel aan een tweedaagse meditatie en Tsa-Lung retraite van Ligmincha Nederland te Rotterdam.

2020

In 2020 volgde hij een meditatie en eenzaamheidsretraite in Durbuy, dit een retraite van een week lang.

Ook nam hij in 2020 deel aan drie meditatie retraites van Kriya Yoga Sterksel van telkens drie dagen lang. Hij liet zich in dit jaar ook inwijden tot de Kriya Yoga, die hij momenteel niet meer beoefent. Wel heeft dit sterk bijgedragen tot zijn ontwikkeling.

Hij schreef enkele artikels voor Free Spirits Community.

2021

Hij nam deel aan een meditatie en eenzaamheidsretraite van één week in Lanaken.

Sven nam deel aan een 6 weken durende mindfulness en meditatie training onder leiding van Jack Kornfield en Tara Brach.

Hij behaalde een Permacultuur Design Certificaat, dit in een 72 uur durende training onder leiding van Stephen Brooks en Penny Livingston bij het platform van Ecoversity.

In september 2021 begon hij zijn engagement bij Open Up en richtte hij samen met de eigenaren van deze organisatie Open Up Jongeren op. Open Up Jongeren is een inclusief en toegankelijk initiatief voor de jeugd, gericht op kritisch nadenken, positieve ingesteldheid en bewustwording over zelf- en wereld.

In december 2021 begon hij zijn engagement voor Eenheid.be, voor hen begon hij te schrijven en video’s te maken. In een half jaar tijd publiceerde Sven voor Eenheid.be een 39 tal artikels en video’s waarvan sommigen ook online staan op zijn website in de sectie “berichten“.

2022

Hij organiseerde samen met enkele vrienden het initiatief Kustketting, een positief protest voor meer verbinding, vrede en begrip in onze samenleving, dat een grote 1000 mensen op de been kreeg richting de kust, te Oostende.

Sven werd uitgenodigd op het radioprogramma van Lyridyllisch voor een 30 minuten durend interview.

Sven behaalde mijn secundair diploma via het volwassenonderwijs en studeerde af in de studierichting van Jeugd en Gehandicaptenzorg als opvoeder.

Sven bleef zeer actief in het initiatief Open Up Jongeren, en organiseerde tal van activiteiten, waaronder meditatie en yoga activiteiten, met een team van moni’s dat ondersteunden in een positieve samenwerking. Ook organiseerde men in augustus een lezing met monnik Giel en het Jonang Kalachakra Centrum België.


Sven werd in juli van 2022 docent op Insight Timer en publiceerde er zijn eerste meditatie, die ook op YouTube verscheen.

In september van 2022 stond hij met een stand op Fusion Festival, ook werd hij er geïnterviewd door Niels Ramaekers.

In oktober 2022 verscheen een tweede interview door Niels Ramaekers met Sven als gastspreker, dit in de eerste aflevering in de shortcast van Niels zijn YouTube kanaal.

Ook nog in oktober van dat jaar begon Sven met zijn Bachelor studie in de Toegepaste Psychologie te Hogeschool Vives.

2023

In februari 2023 werd hij Gentenaar en startte Sven met een nieuwe job als opvoeder in een plaatselijke lagere school, intussen gingen zijn studies toegepaste psychologie onverminderd voorts.

Begin april mocht hij samen met Manawe Huis een meditatieavond organiseren in Drongen, het was een avond van diepmenselijke verbinding waarin men het menselijk bewustzijn diep exploreerde en diep contact kwam te maken met onze kern, onze essentie.

In de periode van mei-juni besliste Sven dat het tijd was de fakkel binnen Open Up Jongeren door te geven naar nieuwe enthousiaste jongeren, hij trok zich terug in een meer steunende rol, op de achtergrond. Intussen werd hij uitgenodigd een nieuw engagement te startten binnen het kernteam van AHO VZW, wat kan worden gezien als een kind van Terra Futura. Samen met andere vrijwilligers en organisatoren sloeg hij vanaf dit moment de handen in elkaar verbindende events te organiseren.

In stilte werkte Sven sinds begin 2023 aan een manuscript voor een dichtbundel, met daarnaast ook nog een kunstbundel in samenwerking met 25 verschillende kunstenaars. In het kader van de kunstbundel organiseerde hij samen met Jesse Van Gompel ook nog een expo en VIP event. De bundels zijn twee projecten die veel van zijn tijd en energie vroegen maar dat was het allemaal meer dan waard. De dichtbundel werd gepubliceerd op 08/09 en draagt de naam ‘Op Weg naar Huis’, dit terwijl de kunstbundel de naam ‘Diep Zinnig Geluk’ kwam te dragen, de publicatie van deze laatste vond plaats op 21/10.

Op 7 oktober verscheen een artikel in de Krant Van Westvlaanderen getiteld ‘Sven Couchez debuteert met spirituele dichtbundel‘, tevens verschenen in oktober nog twee andere artikels over zijn werk, eentje in HLN en eentje in het Nieuwsblad.